Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (2024)

Marijn Bontje

Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

  • Report this post

Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen geslaagd zijn? En dan hun ouders dat dan hier delen? Liefst met ‘cum laude’ of ‘Vwo-plus’ erbij.Ik vraag me echt af waarom je als ouder hier moet delen dat je kind geslaagd is. Maar goed, soit, ieder z’n ding. Ik vraag me ook af waarom die toevoeging van ‘plus’ of ‘cum laude’ erbij moet. Maakt dat het nog beter? Ben je dan een betere ouder?Maar wat ik me vooral afvraag: WAAR ZIJN DE TROTSE OUDERS VAN VMBO-ERS?Of zijn die niet trots?🧐—————————————-***Update na een nachtje slapen en heel veel reacties***Ik ben inmiddels wat inzichten verder:-Het zou kunnen dat ik het algoritme een rol speelt. Had ik niet bedacht. Net zo min als ik had bedacht dat dit platform wellicht gewoon relatief veel hoger opgeleide bezoekers heeft. -Als antwoord op mijn vraag zie ik gelukkig toch heel veel trotse ouders en docenten voorbij komen.-Wel/geen cum laude of 'plus' wekt ook nogal wat discussie op. Wat mij betreft is er niks mis met topprestaties, als het gaat om bv sport. Maar cum laude op de middelbare zegt mij alleen maar dat je uitermate goed door een hoepeltje kunt springen en goed kunt presteren op toetsen. Het zegt niks over kennis en vaardigheden op de lange termijn.-Mijn post raakt nogal een snaar. Gezien het aantal reacties en commentaren. Ik schreef hem gisteravond om half 10 en mijn intentie was helemaal niet om zo'n grote discussie op te starten. Al die LinkedIn-tips over wanneer en hoe je moet posten, zijn dus ook een behoorlijke wassen neus. 😉 En tenslotte: de intentie van mijn post was om het fenomeen hoger/lager, beter/slechter in het onderwijs (weer!) aan de orde te stellen. Net zoals Dominiek Huis in 't Veld-Verhoeven dat bijvoorbeeld van de week deed. We geven onze kinderen in het onderwijs de verkeerde dingen mee. En daar sta ik voor op de barricades. En dat blijf ik doen. En de mensen die mij langer volgen, weten dat ik dat niet altijd even genuanceerd doe. Klopt. En dan hebben we daarna dus een mooi en interessant gesprek.———————-Update 18-6:Dat mooie en interessante gesprek vliegt ondertussen alle kanten op. Met soms op de man gespeelde, harde reacties. Ik merk dat ik zelf soms ook door de bomen het bos niet meer zie en niet meer goed weet wie nou waarop reageert en waar ik dan weer op moet reageren. Ik wil nogmaals benadrukken dat mijn intentie is om de ongelijkheid in het onderwijs aan de orde te stellen. Niet om groepen in hoekjes te drukken, mensen af te keuren of wat dan ook.

  • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (2)

2,878

736 Comments

Like Comment

Esther Viëtor

senior ambulant verpleegkundige angst&stemming, esketaminepoli

1w

  • Report this comment

Om je gerust te stellen: mijn andere socials staan bol van de vmbo geslaagden (uit de basisschoolgroep van dochter zijn er van de 28, 3 naar de havo gegaan).Diezelfde dochter heeft sinds kort een vriendje. hij wil elektricien worden. Geweldig!Ikzelf ben dit jaar cumlaude afgestudeerd. Het zegt niets over wat ik kan, wel is het een persoonlijke credit voor m'n inzet.Kan het zo zijn dat wat je doet, met interesse inzet en misschien wel passie gewoon ok kan zijn?

Like Reply

15Reactions 16Reactions

Thijs Boesjes

Business Intelligence Consultant bij Compass Group

1w

  • Report this comment

Gewoon trotse ouders, waarom moet je daar vraagtekens bij zetten??

Like Reply

7Reactions 8Reactions

Fleur Hendrix

1w

  • Report this comment

Waarom prestaties op de middelbare school zo naar beneden trappen? Mag niet elk soort leerling er zijn? Goed kunnen leren en kennis toepassen, goed toetsen kunnen maken… dat is meer dan door een hoepeltje kunnen springen. Als je wilt dat er meer openlijke trots voor vmbo leerlingen ontstaat (eens) hoef je dat niet te doen door de hogere niveaus naar beneden te halen door het af te doen als door een hoepeltje springen. Dat is het niet.

Like Reply

42Reactions 43Reactions

Lenny Wezenbeek

ook al zal ik klein blijven, ik groei nog altijd

1w

  • Report this comment

Kan het ook nog zo zijn dat je trots bent op je kind ongeacht zijn opleiding ? Dat dat in feite ondergeschikt is aan wie hij als mens is ?(Spreekt een trotse moeder)

Like Reply

20Reactions 21Reactions

De vlag uit omdat kinderen hebben voldaan aan de conformitietsproef zie ik altijd met gemengde gevoelens aan. De waarde van diploma's wordt schromelijk overschat, terwijl intrinsieke motivatie als sneeuw voor de zon verdwijnt als er verplichte nummers moeten worden opgevoerd. Ik heb zelf vroeger de vlag uitgehangen met het idee 'jeu! ik krijg mijn vrijheid terug!' maar was vervolgens zo dom (of gehersenspoeld, of conformerend) om naar de HTS te gaan waar mijn vrijheid weer werd afgenomen.En daarna zo dom een baan te nemen waar mijn vrijheid weer werd afgenomen.Pas nadat ik ZZP-er werd ben ik begonnen te leren omgaan met vrijheid, en nu, 20 jaar later, ben ik echt vrij. Ik kan het iedereen aanraden. Terug naar de vlag. Ik hoop oprecht dat kinderen deze ophangen omdat ze blij zijn van de setting van dwang en ongelijkwaardigheid verlost zijn. Maar ik ben bang dat ze dat zelf niet meer zo zien...

Like Reply

26Reactions 27Reactions

Rutger Ockhorst

Vakdidacticus natuurkunde, lerarenopleider en ontwikkelaar van quantum onderwijs

1w

  • Report this comment

Het kan natuurlijk ook komen door de samenstelling van je netwerk ;)

Like Reply

21Reactions 22Reactions

Bing Paalvast

1w

  • Report this comment

Ik ben het er helemaal mee eens dat elk diploma even hard gevierd moet worden, of er nou VMBO of VWO op het papiertje staat. Echter is de aanname dat cum laude betekent dat iemand door een hoepel kan springen wat mij betreft kort door de bocht. Cum laude is voor veel scholieren (waaronder ikzelf) een doel waar zij hard voor werken, en vaak veel voor laten. Wellicht dat het dus naast het “goed kunnen springen door een hoepel”, ook een erkenning van bovenmatige inspanning, dicipline en wilskracht is? Ik denk dat cum laude dus juist heel veel zegt over iemands (zelf)kennis en vaardigheden. Ik snap dat niet elk linkedin bericht evenveel nuance bevat, maar het op deze manier tekort doen van een grote groep lijkt mij ook niet wenselijk.

Like Reply

103Reactions 104Reactions

Bernie Meems

Dirigent/Theatermaker/Docent/Producent

1w

  • Report this comment

Getwijfeld maar toch reageer ik. Los van dat ik niet weet waarom je vmbo t leerlingen niet ziet op je lijn. Maar elke leerling heeft een verhaal. En ja, mijn dochter haalde haar vwo met cum laude en ik ben apetrots. Trots dat ze überhaupt aangehaakt is gebleven op school, trots dat ze doorgezet heeft, dankbaar dat school mee wilde denken en haar een klas liet overslaan. Maar dat lees je niet als ik schrijf (overigens niet op linked in, maar wel op facebook): ho*ra (ze) heeft haar vwo en nog wel cum laude. En daarachter zit namelijk de enorme zorg die we al jaren hebben sinds bleek dat ze een iq van meer dan 145 bleek te hebben. Veel van deze leerlingen maken hun school niet af, vallen uit het systeem, soms zelfs uit het leven. Dus ja ook op een vwo-er cum laude kun je net zo trots zijn als op elk ander kind. En dit schrijven is niet een "kijk mij eens de goede ouder zijn van zo'n slimme meid". Dit is oprechte trots en opluchting dat ze het schoolsysteem gehaald heeft.

Like Reply

210Reactions 211Reactions

Anneliese De Boer

Adm assistant to the Director

4d

  • Report this comment

Jammer jammer jammer, mijn dochter werkte gruwelijk hard (een zes in goed genoeg schat) voor haar examen. Scheurt in feb ook nog even haar kruisband waardoor ze vreselijk veel pijn heeft én slaagt cum laude, omdat zíj dat wil en zíj daar heel hard voor gewerkt heeft met een moed en doorzettingsvermogen, waar ik een voorbeeld aan neem. Niet alle havo/vwo studenten krijgt het aangewaaid en de hoogte van je cijfers speelt een rol bij je inlotings kans bij je droomstudie (waar ze op haar twaalfde al van droomde). Dus ja, ik heb toen ook een vlag gepost én de cum laude erbij vermeld. Gewoon omdat ik mijn kind een prachtig voorbeeld vind van een nieuwe generatie, die er wat van wil maken en daarvoor z’n best doet. Mag ik?

Like Reply

5Reactions 6Reactions

Marleen de Moor

Associate Professor Methods & Statistics

1w

  • Report this comment

Mijn dochter krijgt na een jaar ‘thuiszitten’ (ze zat overigens niet thuis, maar ging elke dag naar de ponyboerderij om daar vrijwillig te helpen, zelf geregeld!) passend onderwijs op een vmbo school die geweldig met ons meedenkt (ze gaat inmiddels elke dag een paar uurtjes naar school). Of ze ooit haar vmbo diploma gaat halen, en wanneer? Geen idee! Maar onze dochter volgt haar eigen pad, en voor ons is ze nu al geslaagd!

Like Reply

162Reactions 163Reactions

See more comments

To view or add a comment, sign in

More Relevant Posts

  • Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

    • Report this post

    Ik ga proberen een genuanceerde post te schrijven vandaag. Over een thema waar ik me op zijn zachtst gezegd over verbaas…Afgelopen vrijdag hadden we borrel met ons H3lab Onderwijs team. Anneloes en ik deden inkopen daarvoor.Bij twee winkels was ik even aan de klets met de mevrouw bij de kassa. Beiden vroegen ze wat we met de spullen gingen doen. Toen ik antwoordde dat we een borrel hadden en ik om het bonnetje vroeg, reageerden ze allebei met dezelfde vraag:“Oh ja, voor de baas zeker?”En ik heb beide keren “uh ja, zoiets” gestameld.Ik ben verbaasd over 2 dingen:1. Dat die mevrouwen er dus per definitie vanuit gaan dat ik de baas níet ben. Wat zit er in onze maatschappij dat we denkends vrouwen geen baas zijn? Of dat bazen geen boodschappen doen?2. Mijn eigen redenen om op dat moment niet uit te leggen dat ik zelf de baas niet ben. Want dan vind ik mezelf een borstklopper/betweter, plaats ik mezelf boven die ander, verbreek ik het ‘lijntje’ dat ik op dat moment met die mevrouw even heb. Hoe komt dat?Zomaar wat vragen voor de maandagmiddag.

    • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (17)

    26

    50 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Marijn Bontje

    Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

    • Report this post

    Weten jullie nog? Vorig jaar deed deze post flink wat stof opwaaien.Of ik het wat genuanceerder wilde formuleren. En hoe dan wel? En dat ik die snowflakes van nu alleen maar zat te pamperen. En: we doen het al jaren zo, dus waarom moet het anders?Nog steeds net zo actueel…👇🏻👇🏻👇🏻https://lnkd.in/etuZmtZi

    5

    4 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Marijn Bontje

    Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

    • Report this post

    Gisteren lanceerden wij met Stichting Spraakmakers onze promofilm. We willen graag laten zien wat we nou écht doen. Want wij snappen wel wat we bedoelen met #taallessenvoorhetleven, maar dat is lang niet voor iedereen duidelijk.Want het is echt anders dan gewone taalles. We werken heel bewust aan (zelf)vertrouwen en saamhorigheid in de groepen. We passen onze lessen aan aan wat er op dat moment speelt. We helpen bij individuele vragen. En, zeg nou zelf, in welke taalles leer je nou met elkaar een Eritrees kinderliedje?We zijn trots op wat we doen en ik ben trots op Annemiek, mijn zusje en de drijvende kracht achter Spraakmakers. We willen graag groeien. Docenten staan in de rij, geld is alleen een ding. We hebben een subsidie aangevraagd (dat was echt een verschrikkelijk ingewikkeld proces; we zitten inmiddels in de bewaarprocedure na de eerste afwijzing, maar houden moed), maar het is echt zoeken. Welke potjes? Wie is verantwoordelijk? Dus als iemand daarover met ons wil meedenken: heel graag!Voor nu zijn we trots op onze mooie film. Alle credits gaan naar Aart en Maikan Film Productions. En naar alle deelnemers die meededen in de film natuurlijk.

    38

    8 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Marijn Bontje

    Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

    • Report this post

    Gisteren speelden we dan eindelijk het Bijzonder oneerlijke spel van @5q games. Doel van het spel is ervaren wat kansenongelijkheid met je doet.Hierbij een review. Ik speelde het spel met mijn oudste (18) en jongste (11) dochter. De jongste had de slechtste startpositie en de oudste kwam uit een ‘7 vinkjes-nest’Sowieso is het leuk om dit met elkaar te spelen en om niet alleen over dit thema te praten, maar het ook te voelen. Wat opviel was dat mijn oudste dochter telkens vond dat het ‘allemaal wel heel erg meeviel en dat het wel heel erg stereotiep was’. Wij vroegen ons af in hoeverre dat niet ook in het echte leven gebeurt.En ik merkte dat ik, als moeder, de jongste steeds positieve ervaringen wilde laten beleven, omdat ik haar zielig vond.Paar reacties van de meiden:“Ga ik nou nooit meer van die rooie fiches (lees: negatieve ervaringen) afkomen? Hou ik die mijn hele leven?”“Lekker makkelijk. Ik kan dan wel rijk zijn, maar het gaat nergens over hoe ik me voel. Wie weet zuip ik wel elke avond de wijnkelder van mijn ouders leeg.”“Hoezo doe je op het MBO een richting en heet het bij HBO studeren?”Kortom, de jongste vond het vooral gezellig (maar dat vindt ze van ieder spelletje), de oudste vond het veel te oppervlakkig en ik moet iets doen aan mijn redderscomplex.En het doet wel echt iets in de bewustwording hoor. Sjonge…Dit spel mede mogelijk gemaakt door Patta Exclusive Sneakers BV. Creathlon ROC TOP @skc Hogeschool van Amsterdam ASKO scholen @projectbureau primair onderwijs zuidoost @stichting christelijk primair onderwijs @maatschappelijk makelaars @openbaar voortgezet onderwijs zaanstad.

    • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (29)
    • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (30)
    • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (31)

    56

    11 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Marijn Bontje

    Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

    • Report this post

    Ik heb ongeveer 100 ideeën op een dag. Met de meeste daarvan doe ik niks, soms maar goed ook. Tussen al die ideeën zitten soms ook best goeie, vind ik zelf.Zoals de introductiebox die we met H3lab Onderwijs maakten. Een variant op het 'Gouden Weken pakket' wat we een paar jaar geleden bedachten, maar wat dus bij een idee bleef.Doorzetten is voor mij, bij de daadwerkelijke uitvoering van een idee, echt ontzettend moeilijk. Met deze box was ik ook alweer 6 keer gestopt. Lesbrieven maken, drukwerk, ballen bedrukken, potten kopen, dozen inpakken. Heel veel hobbels. Wat hielp, waren de eerste bestellingen. Toen moest ik wel. Kon moeilijk tegen scholen zeggen 'Sorry, ik heb ADHD. Ideeën verzinnen kan ik goed, bij de uitvoering ervan loop ik regelmatig vast.' Dus, de box is er. En ik ben er trots op.Voor iedere mentor die een fijne start wil met zijn klas. Met hulp van Bram, Melissa, Anneloes, Joyce en Romée.En vooral dankzij de eerste bestellers Kwong Steinraht, Stella Samúelsdóttir en Jan Willem Samsom. Dankzij jullie moesten we wel...;-)

    • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (35)

    56

    13 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Marijn Bontje

    Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

    • Report this post

    Het was tof!Gisteren was ik in Utrecht voor de eerste Doe-tank van @Missie mentaal. Geïnitieerd door onder andere Wico Mulder en Ellen en Dominique van Psychologie in het Onderwijs. (en door veel meer mensen van wie ik de namen niet meer weet... 😏 Wat ik echt heel erg mooi vond, is dat er werd gestart met de boodschap 'laat je ego bij de deur'. We zaten er met allemaal partijen die in principe elkaars concurrenten zijn. Dus dan lijkt het best gek om ideeën uit te wisselen en kennis te delen. Maar als je dezelfde missie hebt en de nood hoog is, is dat opeens dus niet meer gek. Dan ben je 'samen' en werk je aan een hoger doel.We leerden in hoog tempo 'social designen' van Mayra Kapteijn (wat ik serieus wel een kluif vind, want ik wil gewoon DOEN) en ik merkte hoe moeilijk ik het toch vind om anderhalf uur stil te zitten en te luisteren. Kreeg meteen weer medelijden met al die kinderen op hun schoolstoeltjes.Maar precies dat is dus de reden dat we bij elkaar waren. Voor die kinderen op die schoolstoeltjes. Want die verdienen iets anders. En daar kun je jaren met elkaar over lullen, systemen voor optuigen, onderzoek naar doen en beleid voor schrijven. Of je kunt gewoon iets gaan doen. Mouwen opstropen, voorbij ego's, aan de bak. Die energie voelde ik gisteren. En daar wil ik meer van.Let's go.Oh en ik heb de foto's gepikt van de post van Ellen. Ik was natuurlijk weer vergeten foto's te maken.En het was dus echt heel leuk om zoveel mensen in het echt te zien die je alleen van hier kent. En dan heb ik nog maar de helft gesproken...

    • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (40)
    • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (41)
    • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (42)

    40

    4 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Marijn Bontje

    Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

    • Report this post

    Iets minder dan een jaar geleden schreef ik deze blog. Over een jongen voor wie ons onderwijs niet helemaal past. Net als voor best veel jongens trouwens.In de hoop dat er door de verkiezingen veranderingen zouden komen. Wist ik veel. Lekker naïef, blijkt nu.Want onze nieuwe regering doet precies niks de problemen in het onderwijs. Ze wauwelen over neutrale seksuele voorlichting. Koekoek. Niks over het lerarentekort, niks over de thuiszitters. Geen plan. Geen visie. Best jammer.Ook komend jaar starten er weer veel kinderen hoopvol in de brugklas. Net als deze jongen. Dit keer ook nog heel veel 'kansrijk geadviseerde' kinderen. Dus ongetwijfeld nog veel meer vastlopers.Van onze regering moeten we het niet hebben, dus moeten we het zelf doen. Zullen we met elkaar heel lief zijn voor deze kinderen? Ze helpen, ze zien en ze ondersteunen. Met hun Plenda's, leerpleinen, Magisters, I-uren en alle boeken en methodes. Want er wordt namelijk echt heel veel gevraagd van al die kleine brugpiepers.Er is heel veel binnen onze cirkel van invloed wat we wél kunnen doen. Let's go mensen!https://lnkd.in/eU2grp6Y

    Waar zijn we toch mee bezig? H3lab Onderwijs on LinkedIn

    60

    3 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Marijn Bontje

    Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

    • Report this post

    Veel mensen kennen mij van H3lab Onderwijs. Daarnaast heb ik ook, samen met mijn zusje Annemiek, Stichting Spraakmakers opgericht.We geven #taallessenvoorhetleven. In wijkcentra en op scholen. En we proberen onze weg te vinden in de wirwar van subsidieland. Dat is echt niet leuk.Wat wel leuk is, zijn de mensen met wie we werken. Ons team en ook de cursisten. Zo ook deze drie, die met liefde onze website (gemaakt door Bram Houwen) in hun eigen taal aankondigen.We zijn online en we zijn er trots op. De link naar de site staat in de comments.

    51

    4 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

  • Marijn Bontje

    Directeur H3Lab Onderwijs | Oprichter Stichting Spraakmakers | Mede-eigenaar Kickstart

    • Report this post

    Plutarchus zei ooit: 'Onderwijs is niet het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vlam.'Het huidige systeem nodigt vooral uit tot vaten vullen en veel vlammetjes gaan uit. Daar mopperen we met zijn allen best veel op. En terecht. En het verandert maar niet en we mopperen door.Maar binnen datzelfde systeem gebeuren, als je iets meer inzoomt, ook heel veel mooie dingen. En het is ook goed om met zijn allen daarnaar te kijken. En ons allemaal bewust te zijn van de invloed die we wél hebben.Zo gaat mijn dochter (ja, ben ik weer, met een basisschoolverhaal) vandaag stage lopen bij haar juf. Wat er in de klas gebeurt, weet ze natuurlijk allang. Maar ze is benieuwd wat een juf zoal nog meer doet. Ze wil later namelijk graag zelf voor de klas. Dus loopt ze vandaag stage. Ze mag nakijken, de klas opruimen, nadenken over de planning van morgen. Ennn... ze heeft een vergadering. Daar heeft ze nog het meest zin in (nu nog wel ;-)).Ik vind dit soort dingen hartverwarmend. Hiermee stook je vuurtjes op. Hiermee sluit je aan bij de behoefte van kinderen. Hiermee werk je aan de relatie. Hiermee maak je onderwijs mooi.Zullen we met zijn allen vooral heel veel van dit soort kleine dingen doen? En zien? En daar dan heel veel over delen? Dan verandert het systeem vanzelf vast wel een beetje mee...

    • Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (56)

    61

    8 Comments

    Like Comment

    To view or add a comment, sign in

Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (59)

Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (60)

6,660 followers

  • 881 Posts
  • 24 Articles

View Profile

Follow

More from this author

  • Het ligt niet aan de zzp-ers! Marijn Bontje 1mo
  • De reünie Marijn Bontje 2mo
  • Voor alle overgangsters Marijn Bontje 2mo

Explore topics

  • Sales
  • Marketing
  • Business Administration
  • HR Management
  • Content Management
  • Engineering
  • Soft Skills
  • See All
Marijn Bontje on LinkedIn: Mensen, valt het jullie ook op dat er alleen maar Havo- en Vwo leerlingen… | 736 comments (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 5691

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.