Wimbledon 2024: dit zijn de topfavorieten - Unibet Blog | NL (2024)

Wimbledon 2024: dit zijn de topfavorieten - Unibet Blog | NL (1)

Wimbledon 2024: dit zijn de topfavorieten

Unibet NL |

June 30, 2024

Dit weekend staan de laatste kwalificatiewedstrijden op het programma en vanaf maandag barst het grootste en meest prestigieuze grastoernooi ter wereld los: Wimbledon! Van 1 tot en met 14 juli kunnen we genieten van twee weken toptennis op de iconische grasbanen van de All England Club. 128 spelers in zowel de heren- als dames enkelspelen strijden om de meest prestigieuze trofee in de tenniswereld. Het totale prijzengeld is dit jaar vastgesteld op een record van £50 miljoen, waarbij de winnaars van beide toernooien £2,7 miljoen mee naar huis nemen.

Vorig jaar werden we getrakteerd op een heerlijke finale waarin Carlos Alcaraz in een zinderende vijfsetter van Novak Djokovic won. Bij de dames won Marketa Vondrousova door Ons Jabeur in twee sets te verslaan. Wie grijpt dit jaar de felbegeerde Wimbledon-titel? Op de tennisblog van Unibet duiken we in de spannende strijd, bespreken we de topfavorieten en de grootste kanshebbers, inclusief de beste odds voor jouw weddenschappen op tennis.

Wedden om Wimbledon

Wimbledon Dames 2024

Favorieten Heren Enkelspel

Jannik Sinner. Odds: 2.75
Na Roland Garros staat Jannik Sinner bovenaan de ATP-ranglijst en gezien de odds is hij de grote favoriet om Wimbledon te winnen. De Italiaan heeft dit seizoen 40 van de 43 wedstrijden gewonnen en vier titels behaald, waaronder een perfect 5-0 record op gras. Hij begon het jaar met zijn eerste Grand Slam-titel waarin hij knap terugkwam van een 2-0 achterstand in de Australian Open finale tegen Daniil Medvedev. Sinner hoopt dit jaar verder te komen op Wimbledon na zijn nederlaag in de halve finale vorig jaar tegen Novak Djokovic. Hij begint het toernooi tegen Yannick Hanfmann in de eerste ronde.

Carlos Alcaraz. Odds: 3.50
De verdedigende Wimbledon-kampioen Carlos Alcaraz won dit jaar voor het eerst Roland Garros en heeft inmiddels drie Grand Slam-titels op zijn naam staan. De Spanjaard heeft dit seizoen 27 van de 33 wedstrijden gewonnen. Vorig jaar verraste Alcaraz iedereen door in de finale Novak Djokovic te verslaan. Hij start dit jaar tegen kwalificatiespeler Mark Lajal, die zijn debuut maakt op een Grand Slam.

Novak Djokovic. Odds: 4.25
Novak Djokovic moest zich terugtrekken tijdens Roland Garros vanwege een knieblessure, waarna hij een kleine operatie onderging. Ondanks dat hij nog herstellende is, besloot hij toch mee te doen aan Wimbledon. Djokovic, die vorig jaar verloor van Alcaraz na vier opeenvolgende titels te hebben gewonnen, begint het toernooi tegen kwalificatiespeler Vit Kopriva.

Voorspelling: Jannik Sinner is de grote favoriet na een indrukwekkend seizoen en zijn recente overwinning in Halle. Ondanks een zwaar schema is de Italiaan de meest logische keuze. Djokovic, die herstellende is van een blessure, en Alcaraz zijn natuurlijk ook kanshebbers, maar dit lijkt het jaar van Sinner te worden.

Bekijk alle favorieten Wimbledon 2024

Favorieten Dames Enkelspel

Aryna Sabalenka. Odds: 4.00
Met een indrukwekkend seizoen achter de rug is Aryna Sabalenka de topfavoriet om Wimbledon te winnen. De Wit-Russische heeft dit jaar 30 van de 39 wedstrijden gewonnen, inclusief de titel op de Australian Open. Ze bereikte de halve finales op Wimbledon in haar laatste twee deelnames en begint dit jaar met een gunstig schema.

Iga Swiatek. Odds: 5.00
Iga Swiatek is momenteel de nummer één van de wereld en een van de sterkste spelers op de tour. Ze won dit seizoen al vijf titels, waaronder Roland Garros. Hoewel haar prestaties op gras minder indrukwekkend zijn, blijft ze een serieuze kanshebber. Ze begint tegen de voormalig US Open-kampioen Sofia Kenin.

Elena Rybakina. Odds: 6.00
Elena Rybakina, de kampioen van Wimbledon 2022, heeft een sterk seizoen achter de rug en staat momenteel vierde op de WTA-ranglijst. Ze begint dit jaar tegen Greet Minnen en hoopt haar goede vorm door te zetten op het gras van Wimbledon.

Outsider: Coco Gauff. Odds: 8.00
De 20-jarige Amerikaanse is op dit moment de nummer 2 van de wereld en heeft op haar jonge leeftijd al 7 toernooien op haar naam geschreven. Ze behaalde de halve finales op het enkelspel op Roland Garros en won het dubbeltoernooi met haar partner.

Voorspelling: Hoewel Swiatek de dominante kracht is op de tour, blijft gras haar zwakste ondergrond. Aryna Sabalenka is daarom de favoriet om de Wimbledon-titel te winnen, vooral gezien haar sterke vorm en eerdere successen op Grand Slams. Een verrassing, zoals vorig jaar met Vondrousova, blijft mogelijk, maar Sabalenka is de favoriet voor de titel in 2024.

Favorieten Dames Wimbledon 2024

Wimbledon 2024: dit zijn de topfavorieten - Unibet Blog | NL (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6324

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.