Sportnieuws | Stan van Bladeren keept volgend seizoen bij Katwijk | Falkenburg naar LSVV (2024)

    Gisteren, 13:36 4 minuten leestijd

    Sportnieuws | Stan van Bladeren keept volgend seizoen bij Katwijk | Falkenburg naar LSVV (1)

    REGIO - In dit bericht brengen wij het laatste nieuws over regionale sportteams of individuele sporters uit de regio. Van grote voetbaltransfers in het buitenland tot uitslagen van sportwedstrijden op landelijk topniveau.

    Stan van Bladeren keept volgend seizoen bij Katwijk

    VV Katwijk heeft de 26-jarige doelman Stan van Bladeren aan zich gebonden. De keeper komt over van FC Helsingør dat uitkomt in de 1.Division in Denemarken. Van Bladeren tekent voor één seizoen met de optie voor nog een seizoen.

    Voorhouter Van Bladeren keepte tot zijn veertiende bij Foreholte uit zijn geboorteplaats. Daarna maakte hij de overstap naar Ajax waar hij niet verder kwam dan het beloftenelftal. Vervolgens keepte hij in Denemarken bij Silkeborg IF en Helsingør.

    Speler met bijna 340 profduels achter zijn naam wordt amateurvoetballer

    Erik Falkenburg speelt komend seizoen bij LSVV '70 uit zijn geboorteplaats Leiden. De 36-jarige oud-prof van onder meer ADO Den Haag, AZ, Sparta en Willem II stopte in 2021 met betaald voetbal.

    LSVV '70 promoveerde afgelopen weekend naar de vierde klasse, het op één na laagste amateurniveau van Nederland, via de nacompetitie. In het team van de van oorsprong studentenvoetbalvereniging, spelen ook oud-prof Kees Kwakman en Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen.

    LEES OOK Dertigvoudig international Eljero Elia geeft loopbaan vervolg bij Haagse amateurclub

    Pelova uitgeschakeld door gescheurde voorste kruisband

    Oranje-international Victoria Pelova uit Delft is voorlopig uit de roulatie door een gescheurde voorste kruisband. De middenveldster, bij Oranje vaak vleugelspeelster, liep de blessure vorige week op in het EK-kwalificatieduel bij Finland (1-1). Eerder dit jaar werd Oranje-speelster Jill Roord al getroffen door deze veelvoorkomende blessure in het vrouwenvoetbal. Vivianne Miedema ontbrak vorig jaar lang door de kwetsuur.

    De KNVB spreekt van een herstel dat 'maanden' gaat duren. Vaak duurt de revalidatie na zo'n blessure een half jaar tot een jaar. Volgens haar club Arsenal wordt Pelova geopereerd en zal ze 'voor langere tijd' aan de kant staan.

    Sportnieuws | Stan van Bladeren keept volgend seizoen bij Katwijk | Falkenburg naar LSVV (3)

    Tarik Khababez drie maanden uitgeschakeld met blessure

    De Haagse vechter Tarik Khbabez mag de komende drie maanden niet kickboksen. Hij kampt met een afgescheurde pees en draagt sinds woensdagmiddag een spalk.

    De huidige wereldkampioen in het lichtzwaargewicht bij Glory, strandde zaterdagavond in de halve finale van het achtmanstoernooi in Rotterdam. Hij verloor zijn gevecht van Donegi Abena op technical knock out.

    'Ik ben met deze blessure het toernooi ingegaan en moet de komende maanden rust houden. Ook heb ik door de rake trappen nog een zwelling in mijn linkerbeen, maar dat gaat als het goed is vanzelf weer over', reageert de topsporter tegen Omroep West.

    'Volgende maand ga ik met mijn gezin naar Spanje op vakantie en daarna bezoek ik Marokko. Eind dit jaar hoop ik fit en uitgerust mijn wereldtitel te kunnen verdedigen

    Sportnieuws | Stan van Bladeren keept volgend seizoen bij Katwijk | Falkenburg naar LSVV (5)

    LEES OOK Kickbokser Khbabez klaar voor toernooi bij Glory: 'Winnen en dan Rico uitdagen'

    Cees Driebergen naar FC Volendam

    FC Volendam heeft in Cees Driebergen een nieuwe algemeen directeur gevonden. De 62-jarige Driebergen was in het verleden ook directeur van ADO Den Haag (2011-2013) en 16 jaar voorzitter van Rijnsburgse Boys.

    'Ik ben de afgelopen jaren regelmatig bij wedstrijden van FC Volendam geweest en hield daar altijd warme gevoelens aan over', zei Driebergen op de website van de eerstedivisionist. 'Ik ben een dorpsjongen, een mensenmens en altijd gericht om met elkaar dingen te bereiken. Daarnaast ben ik duidelijk in de communicatie. Dat zijn denk ik voorwaarden die goed kunnen matchen met de mensen in en rond FC Volendam.'

    Sportnieuws | Stan van Bladeren keept volgend seizoen bij Katwijk | Falkenburg naar LSVV (7)

    Kevin Winter stopt bij FC Lisse als technisch manager

    Kevin Winter stopt bij FC Lisse als technisch manager. Dat meldt de bollenstreekclub op haar website. Lisse maakte dinsdag bekend dat ‘in goed overleg’ is besloten de samenwerking te stoppen. Winter speelde in zijn actieve loopbaan ook voor de amateurclub.

    Lisse degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede divisie. Nadat in oktober trainer Richard van Heulen de laan uit werd gestuurd, moest Sjaak Polak het tij keren. Dat lukte de Haagse oefenmeester niet, waardoor de club volgend seizoen in de derde divisie speelt.

    Sportnieuws | Stan van Bladeren keept volgend seizoen bij Katwijk | Falkenburg naar LSVV (8)

    ZZ Leiden verliest eerste finaleduel BNXT League

    ZZ Leiden is slecht begonnen aan de finale van de BNXT League. De Nederlandse kampioen moest in het derde en vierde kwart haar meerdere erkennen in Filou Oostende. Bij rust stond het nog 40-32 maar de Belgen zegevierden uiteindelijk met 85-58.

    De ploeg van coach Douglas Spradley kan woensdag de stand gelijktrekken in de best-of-three-serie. Dan neemt de Leidse ploeg het in eigen huis op tegen Oostende. ZZ is de regerend kampioen in de Belgisch-Nederlandse competitie.

    LEES OOK Basketballers ZZ Leiden pakken overtuigend zesde landstitel uit clubhistorie
    Sportnieuws | Stan van Bladeren keept volgend seizoen bij Katwijk | Falkenburg naar LSVV (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Geoffrey Lueilwitz

    Last Updated:

    Views: 5505

    Rating: 5 / 5 (60 voted)

    Reviews: 91% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Geoffrey Lueilwitz

    Birthday: 1997-03-23

    Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

    Phone: +13408645881558

    Job: Global Representative

    Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

    Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.